100-dagerskoden®.

Hvordan mestre ny lederrolle og unngå fallgruver

Vurderer du å skifte jobb eller skal du starte i en ny lederstilling? Da kan denne boken være til hjelp for deg. Boken er rettet mot deg som skal starte i en ny lederstilling – som toppleder, mellomleder eller førstegangsleder. Boken hjelper deg med forberedelsene til et eventuelt stillingsbytte, og til å forvalte din nye rolle slik at du unngår alle fallgruvene en nytilsatt leder kan gå i. Boken presenterer korte historier fra mellom- og toppledere i ulike sektorer som har trått feil, kombinert med relevant forskning.
Å starte i en ny lederrolle er spennende og utfordrende. En ny leder skal etablere tillit og legitimitet, ofte i en ny og ukjent organisasjon med mange nye medarbeidere og kolleger. Lederen vil gjerne vise initiativ og ambisjoner så raskt som mulig, men risikerer samtidig å legge ut snubletråder for seg selv. Og snubler man i starten, blir det vanskelig å bygge opp sin lederposisjon.

100-dagerskoden presenterer fem sentrale faser i prosessen fra vurderingene rundt ny lederjobb til veletablert leder, og gir råd om hvordan du skal takle dem for å lykkes; Forfasen, Oppstartsfasen, Overraskelsesfasen, Posisjoneringsfasen og Fremtidsfasen.

  • Forfasen – perioden før du takker ja til lederjobben. Du må finne ut om du er riktig for virksomheten, og om virksomheten er riktig for deg.
  • Oppstartsfasen – hvetebrødsdagene, fylt av spenning og forventninger. Du blir kjent med de ansatte og virksomheten.
  • Overraskelsesfasen – virksomheten har noen sider du ikke kjente til. Opplever du kanskje uventet motstand? Du justerer din oppfatning av virksomheten og din egen rolle.
  • Posisjoneringsfasen – du etablerer tillit, troverdighet og legitimitet som leder. Med økt selvtillit blir du mer offensiv i rollen.
  • Fremtidsfasen – som etablert leder kan du nå få gjennomslag for dine planer for utvikling og endring i organisasjonen.

 

All rights reserved by Agnelli AS

Referanser

Idar Kreutzer

Administrerende direktør Finans Norge

«Dette er en nyttig bok. Den er konkret og praktisk anlagt. Boken gir nyttige råd, samtidig som den gir grunnlag for egen refleksjon. En god støtte for alle som vurderer ny lederjobb.»

Tom Remlov

Administrerende direktør Den Norske Opera & Ballett

«En engasjerende og lett tilgjengelig bok om et komplekst og krevende stoff. Og selv om forfatterens erklærte tema er de første 100 dagene i ny jobb, er boka rik på refleksjoner og mange gode råd om hverdagen som leder. Dette var en tillitvekkende blanding av gjenkjennelig terreng og overraskende perspektiver.»

Anne Grethe Solberg

Sosiolog, konsulent og bedriftsrådgiver

«100-dagerskoden gir solid og grundig innsikt i lederrollens mange fasetter. Boken øker sjansen for å lykkes som leder. Den fanger opp dilemmaer og bidrar med praktiske og mentale løsninger. Vekslingen mellom operativ forståelse og teoretisk innsikt gjør den svært troverdig og lett å bruke. Den er gull for kvinner som vil ha større lederansvar og bidra med kjønnsbalanse. En skikkelig page turner.»

Jon Erik Engeset

Konsernsjef Hexagon Composites ASA

«Relevant, praktisk og lettlest. Denne boken kan anbefales til den som søker ny lederjobb.»

Tom Karp

Professor i ledelse, Markedshøyskolen, Høyskolen Campus Kristiania

«Lederens første 100 dager i ny stilling er en viktig periode som inneholder mange forventninger, mye press og mange myter. Agnethe Ellingsen har skrevet en god, praktisk og ærlig bok om temaet.»

Gudrun Haabeth Grindaker

Rådmann Halden kommune

«Dette er en nyttig bok som innfrir forventningene! Den gir en bevisstgjøring knyttet til muligheter og utfordringer ved jobbskifte. Gled deg til en inspirerende og praktisk bok som kan leses sammenhengende, men også fungere som en praktisk påminnelse i de fem ulike fasene og som inspirasjon når du trenger det. Lykke til med lesingen!»

Kristin Ødegaard

HR-direktør og assisterende fylkesdirektør, Akershus fylkeskommune

«Som Mellomleder og toppleder kjenner jeg meg igjen, og jeg er overbevist om at boken vil være nyttig for alle ledere som skal skifte jobb – frivillig eller ufrivillig!»

Stig Skjøstad

Administrerende direktør Norges Automobil-Forbund

«Boken gir en god innføring i det å starte i en ny lederjobb, er lettlest og praktisk og en god følgesvenn for deg som står på terskelen til nye utfordringer.»

Boken er tilgjengelig i alle bokhandlere på nett og hos Tanum og Norli.

Agnelli AS

Nyhetsbrev

Kontakt

Tlf. 952 23 555
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse

Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

Sosiale medier